Zupa z cieciorką i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa sycąca śródziemnomorska zupa z batatami, cieciorką szpinakiem i oliwkami.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule, 2 papryki, 4 pomidory, 1 duży batat , 2 garści szpinaku, szklanka ugotowanej cieciorki, 2 ząbki czosnku, pół szklanki czarnych oliwek, łyżka oleju, łyżka miodu, łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cieciorką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na zupę 1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę przesmażamy w garnku na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i bataty chwilę razem przesmażamy. Dodajemy litr wody lub bulionu gotujemy 15 min. Następnie dodajemy sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory, gotujemy ok 5 min dodajemy szpinak, oliwki. Doprawiamy solą pieprzem, łyżką miodu i szczyptą kuminu rzymskiego. Między czasie odsączoną cieciorkę, rumienimy na patelni na łyżce masła. Dodajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Ciecierzyca Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować