Kurczak duszony z fasolką szparagową i szpinakiem

4.75 (4 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Soczysty filet z kurczaka w towarzystwie fasolki i szpinaku.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 marchewka
    4 garści szpinaku
    20 dag fasolki szparagowej
    Ząbek czosnku
    Mała cebula
    Pęczek koperku
    Ok 100 ml śmietanki 30%
    Mąka pszenna
    Oliwa z oliwek
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami Potrawka

Kurczak duszony z fasolką szparagową i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pokroić na ok 1,5 cm plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz mąką.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę i opiec kurczaka z obu stron. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę oraz czosnek.
  • 3. Dodać do cebuli pokrojoną w kostkę marchewkę, fasolkę oraz szpinak. Zalać szklanką wody. Gotować pod przykryciem do czasu aż warzywa będą miękkie.
  • 4. Wlać śmietankę, dodać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać wcześniej podopiecznego kurczaka. Dusić pod przykryciem jeszcze ok 10 minut.
    Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Zielona fasolka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować