Kurczak po Araracku

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kiedy nie mam pomysłu na obiad i nie mam czasu na zbyt długie zastanowienie się nad tym co ugotować, wtedy zazwyczaj robię tę pyszną i prostą i bardzo szybką potrawę kuchni ormiańskiej o wdzięcznej nazwie „Kurczak po Aararacku”. Trzy składniki, troszkę przypraw i mamy super potrawę, przygotowanie której zajmuje tyko 25 minut

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g filetów z piersi kurczaka
    – 1 cebula średniej wielkości
    – około 300- 350g pieczarek średniej wielkości
    – 1 łyżeczka cynamonu
    – sól i pieprz wg smaku
    – 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po araracku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Kiedy cebula się zeszkli dodać mięso, pokrojone w nie za dużą kostkę, smażyć przez 5 minut, następnie dodać pieczarki pokrojone w sporą kostkę, sól, pieprz wg smaku i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć przez około 10 minut. Podawać z ryżem w szafranie lub ziemniaczkami smażonymi, te dodatki najbardziej pasują do kurczaka po Araracku. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować