Kurczak po żydowsku

  • wyświetlono: 1941 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Sposób na soczystego kotlecika z piersi kurczaka

Violetka76
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g piersi z kurczaka
Marynata:
4 łyżki oliwy lub oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki cynamonu
1/ 2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
Dodatkowo:
2 jajka
mąka do obtaczania
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po żydowsku

  • 1. Obrać czosnek i drobno posiekać. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty.
  • 2. Pierś opłukać, osuszyć, podzielić na mniejsze płaty i delikatnie rozbić. Przełożyć do marynaty i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  • 3. Jajka wpić do głębokiego talerza, roztrzepać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Kawałki piersi zamaczać w jajku i obtaczać w mące. Kotleciki smażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć z tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dla dzieciniedzielny obiadkotlety z piersi kurczakakurczak w paniercesoczysta pierś z kurczak

Komentarze

Podobne przepisy

image-04eddm4

Dodane przez: pozytywna45

Śledzie po żydowsku

wyjątkowe w smaku , szczególnie...

Gołąbki po żydowsku

Dodane przez: Eweliiina

Gołąbki po żydowsku

Te efektowne gołąbki podaje się...

Karp po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp po żydowsku

Już kilka dni przed świętami jest...

Karp prawie po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp prawie po żydowsku

Jestem nauczycielką w przedszkolu....

wątróbka po żydowsku

Dodane przez: paolineczka

Wątróbka po żydowsku na szaszłyku z sosem

Tradycyjna kuchnia żydowska. Wątróbka...

Ziemniaki po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Ziemniaki po żydowsku

To receptura mojej babci. Odkąd...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE