Krupnik z kaszą pęczak

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i sycąca zupka z kaszą pęczak.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
    200 g kaszy pęczak
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera i pora
    Natka pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    2 liście laurowe
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krupnik

Krupnik z kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukaj włóż do garnka zalej wodą i zagotuj. Zbierz szumowiny dodaj oplukaną kaszę, pokrojone warzywa i przyprawy. Gotuj do miękkości mięsa i kaszy.
    Przed podaniem posyp pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować