Kaszanka z patelni

4.41 (189 ocen)

  • 20 min

Swojskie smaki w naszych domach!Przepyszna kaszanka / kiszka ze smażoną cebulką na sycącą kolację - nie tylko dla mężczyzn!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( 2 porcje )
    * kaszanka - 2 szt
    * cebula - 2 szt
    * sól - do smaku
    * pieprz - do smaku
    * majeranek - 1 szczypta
    * prawdziwe masło - 100 g
Wystaw ocenę:

4.41 (189 ocen)

Kaszanka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło.

    Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i szklimy.

    Kaszankę nacinamy z dwóch stron w kilku miejscach , uważając , by nie przerwać jelita.

    Dodajemy na patelnię , oprószamy solą , pieprzem i majerankiem i na wolnym ogniu smażymy ok. 8-10 minut , do momentu aż kaszanka lekko się zrumieni , a cebulka usmaży.

    Podajemy gorące ze świeżym pieczywem np. kajzerką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować