Krupnik z kaszą, ryżem i ziemniakami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupka, połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki, zupa wyszła bardzo dobra.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
    100 g ryżu
    100 g kaszy
    4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    Kawałek selera i pora
    Natka pietruszki
    Po 2 ziarenka ziela i pieprzu
    2 liście laurowe
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Krupnik

Krupnik z kaszą, ryżem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukaj włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny.
    Dodaj startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera.
    Pora pokrój w paski dodaj do zupy.
    Całość gotuj około 15 minut.
    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
    Kaszę i ryż opłukaj.
    Ziemniaki, kaszę, ryż dodaj do zupy razem z przyprawami. Gotuj do miękkości.
    Skrzydełka wyjmij obierz mięso i wrzuć do zupy. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować