Krupnik z kaszą pęczak

1 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa z kaszą pęczak.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
    200 g kaszy pęczak
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera i pora
    Natka pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    2 liście laurowe
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Krupnik

Krupnik z kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukaj włóż do garnka zalej wodą, zagotuj, zbierz szumowiny.
    Dodaj pokrojone warzywa i przyprawy.
    Kaszę opłukaj dodaj do zupy.
    Dopraw solą i pieprzem
    Gotuj do miękkości mięsa i kaszy około 30 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Porady

Mięso ze skrzydełek obierz dodaj do zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować