kruche z agrestem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybko znika

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto; 1 kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2,5 szkl. mąki
    5 żółtek
    3 łyżki cukru pudru
    owoce
    piana
    5 białek
    1 szkl. cukru
    2 opak.budyniu waniliowego
    0,5 szkl. oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto

Kruche z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić ciasto na 2 części ( 60% i 40 % ) włożyć na cały dzień do zamrażalki. Większą część ciasta zetrzeć na tarce na blachę,wyłozona papierem do pieczenia i piec 20 min do zarumienienia .Odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić białka na sztywno z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Tak postałą pianę wylać na ciasto. Rozłożyć owoce i na wierzch zetrzeć resztę ciasta ( 40%). Piec 40 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować