Kruche ciasto z agrestem

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Jest pyszne. To nagroda za czas włożony w jego przygotowanie.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 5 żółtek
    ● 3 szkl. maki tortowej
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 250 g margaryny
    ● cukier waniliowy
    ● szczypta soli
    ● aromat, np. migdałowy
    Pianka: 5 białek
    ● szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● ew. łyżka kisielu agrestowego
    Oraz: 300 g agrestu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Pianka

Kruche ciasto z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki siekamy, a następnie krótko zagniatamy. Formujemy kule. Dzielimy na 2 części. Jedna ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę (25x38 cm). Wykładamy owoce.
  • 2. Białka ubijamy na sztywna piane, dodając stopniowo pozostałe składniki. Wykładamy na owoce. Następnie ścieramy na tarce resztę ciasta. Pieczemy 50-55 minut w 190 °C do zrumienienia. Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować