Kruche ciasto z agrestem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodycz przełamana agrestem. Pycha!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    3 szkl maki pszennej
    1 kostka margaryny
    3/4 szkl cukru
    1 jajko
    1 żółtko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Piana:
    5 białek
    1/2 szkl cukru pudru
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    1/2 szkl oleju

    Dodatkowo:
    owoce (np. jeżyny, maliny, agrest)
    bułka tarta
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto

Kruche ciasto z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche ciasto: wszystkie składniki zagnieć, podziel na dwie równe części i włóż do zamrażarki na 1,5h.

    Piana: białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier i wymieszaj, następnie nadal miksując wsyp proszek budyniowy, a na końcu olej.

    Blaszkę wyściełaj papierem do pieczenia, zetrzyj na tarce jedną część ciasta, podsyp bułką tartą, na to wyłóż pianę, owoce i przykryj pozostałym ciastem. Piecz w temp. 160 stopni (termoobieg) około 45 minut do zarumienienia. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

Porady

Forma: 24x35cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować