KRUCHE CIASTECZKA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

JA DO CIASTA DAŁEM 0,5 SZKLANKI CUKRU. WEDŁUG MNIE TA ILOŚĆ JEST WYSTARCZAJĄCA. BARDZO DOBRE CIASTECZKA.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • PRZEPIS NA OKOŁO 100 CIASTEK:

    1 kg mąki pszennej
    4 żółtka
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny ( 250 g )
    3/4 szklanki kwaśnej śmietany
    1 proszek do pieczenia
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Składniki wymieszać ręką. Po wymieszaniu suchych składników dodajemy margarynę ( wysiekać margarynę ) żółtka i śmietanę. Żółtka wymieszać ze śmietaną nożem. Zagniatamy ciasto do momentu, aż przestanie się kleić do rąk. Rozwałkowujemy ciasto na 0,5 cm i wycinamy różne kształty. Pieczemy w temperaturze 180* C przez 15 minut.

Porady

Ciastka możemy przed pieczeniem posypać cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Margaryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować