Kremowa zupa z brokułów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Zupa jest smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Ma kremową konsystencje i delikatny smak. Dodatek migdałów powoduje ciekawą różnicę konsystencji.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 brokuły
    2l bulionu lub rosołu
    około 50g masła
    sól, czarny pieprz
    2 ziemniaki
    korzeń pietruszki
    ½ dużego selera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Krem

Kremowa zupa z brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i zalewamy bulionem lub rosołem i gotujemy około 10 minut. Brokuły myjemy, dzielimy na różdżki. Dodajemy do warzyw i gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz dodajemy masło.
    Serwujemy z dodatkiem grzanek posypanych serem lub z groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować