Kotlety ziemniaczane z koperkiem

4.96 (164 ocen)

Często robię te kotlety gdy zostaną ziemniaki z obiadu. Pyszne są z sosem pieczarkowym lub z leczo.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 jajko
    1 cebula
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
    1 łyżeczka posiekanego kopru
    2 łyżki oliwy
    pieprz, sól
    bułka tarta do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (164 ocen)

Kotlety ziemniaczane z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez prasę. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić i dodać do przestudzonych ziemniaków razem z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić masę i formować owalne kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubionym sosem i surówką lub z leczo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować