REKLAMA

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

wyświetlono: 65535 | dodany do książki kucharskiej: 28 | polecenia: 1

Często robię te kotlety gdy zostaną ziemniaki z obiadu. Pyszne są z sosem pieczarkowym lub z leczo.

opublikowany: 20.10.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 jajko
    1 cebula
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
    1 łyżeczka posiekanego kopru
    2 łyżki oliwy
    pieprz, sól
    bułka tarta do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia
Ocena:

(średnia 5 z 159 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez prasę. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić i dodać do przestudzonych ziemniaków razem z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić masę i formować owalne kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubionym sosem i surówką lub z leczo.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Kotlety ziemniaczane z koperkiem wg Skotki Dodane przez: rena123


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Oto mój sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia

kategoria: Dania główne kotlety kotlety ziemniaczane opublikowany: 06.05.2014 | wyświetlono: 99168 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 1
Dodane przez: mariosylwia 0067Komunia

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Pyszne kotlety, które możemy podać w piątkowy obiad :-))

kategoria: Dania główne kotlety kotlety ziemniaczane opublikowany: 02.03.2016 | wyświetlono: 41167 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE