Kotlety z soczewicy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie to jest bardzo bogate w białko .Może być serwowane jako danie główne .Ja podaję je z surówka z kwaszonej kapusty

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram soczewicy czerwonej
    1 cebula
    1/2 lyzeczki kminu rzymskiego
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
    pieprz,
    olej do smażenia
    sól
    Soczewicę ugotować ,posolić i odsączyć na sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na malęj ilosci oleju. Dodać jajko ,przyprawy i dosypywać bułkę tarą tak,by uformować kotlety.Obtoczyć w bułce i smażyć na oleju ok.10 minut.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety z soczewicy 1.

Porady

Podawać z suróką z kiszonej kapusty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować