Kotlety schabowe po zbójnicku

1 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Będąc na podhalu jadłam pysznego kotleta po zbójnicku i postanowiłam w domu go odtworzyć, kotlet wyszedł przepyszny rozpływał się w ustach a podczas podpiekania w całym domu pachniało wędzonym serem jak w bacówce.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    4 duże pieczarki
    1 duży wędzony oscypek
    2 duże jajka
    szklanka bułki tartej
    pieprz i sól

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety schabowe po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Kotlety rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. Jajka rozbełtać i otaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z dwóch stron na złoty kolor.
  • oscypek 2. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju do miękkości , przyprawić pieprzem.
  • kotlet 3. Do naczynia żaroodpornego przełożyć usmażone kotlety a na kotlety wyłożyć miękkie uduszone pieczarki. Oscypka pokroić w plastry i poukładać na pieczarkach.
  • 4. Do nagrzanego piekarnika wstawić kotlety i zapiec ok 15 minut w 180 stopniach do rozpuszczenia sera.
  • 5. Kotlety podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Sery Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować