Kotlety schabowe po kowalsku

4.92 (200 ocen)

Smaczne kotlety zapiekane z cebulką,pieczarkami i serem.Jakiś czar temu jadłam je w pewnej restauracji,bardzo mi zasmakowały i teraz bardzo często je robię.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości

    200 gram pieczarek

    2 cebule

    100-150 gram sera mozzarella lub inny np. gouda

    sól,pieprz

    Do panierowania:

    jajko

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.92 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe po kowalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie kotletów 1. Każdy kawałek schabu rozbijamy tłuczkiem,oprósz solą i pieprzem.Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron.
  • Obsmażone pieczarki 2. Pieczarki kroimy w plasterki i obsmażamy na patelni na oleju,oprószyć solą i pieprzem.Smażyć do momentu aż woda odparuje.
  • obsmażona cebula 3. Cebulę kroimy w plastry i obsmażamy na patelni na oleju,oprószyć solą i pieprzem .Smażyć do momentu aż cebula będzie szklista.
  • ser 4. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Przygotowanie kotletów 5. Usmażone kotlety układamy na blasze.Na każdy kotlet nakładamy warstwę cebuli ,pieczarek i posypujemy startym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

Porady

Takie kotlety możemy zrobić gdy nam zostaną z poprzedniego dnia zwykłe kotlety schabowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować