Kotlety mielone z ogórkiem konserwowym otulone boczkiem

3.2 (5 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne kotlety w wersji pieczonej, z dodatkiem ogórka konserwowego i boczku.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
    1 kajzerka
    pół cebuli
    2 nieduże ogórki konserwowe
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    150 g boczku w plastrach
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    mielona słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z ogórkiem konserwowym otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełóż mięso mielone, odciśniętą w mleku kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki. Wbij jajko, przypraw mieloną, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Wyrób na gładkie ciasto. Ogórki osącz z zalewy i przetnij na pół.
  • 2. Ciasto podziel na cztery równe części. Na każdej kawałku mięsa, na środku, połóż połówkę ogórka i uformuj podłużny kotlecik. Każdy kotlecik owiń dwoma plasterkami boczku, po czym przełóż do naczynia do zapiekania. Piecz ok.30-35 minut w 180 st, do zrumienienia boczku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone z indyka Boczek wędzony Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować