kotlety mielone z boczkiem i ogórkiem konserwowym

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

inna odsłona mielonych, smakowały nam bardzo :)

  • 20 min

Składniki:

  • około 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej
    1 namoczona w mleku bułeczka kajzerka
    1 jajo
    1 cebula średniej wielkości
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, ostra papryka
    3 korniszony
    70 gram wędzonego boczku (miałam pokrojony w plastry)
    bułka tarta do obtaczania kotletów
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Kotlety mielone z boczkiem i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę mieszamy z odciśniętą bułeczką, jajem, przyprawami, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i boczek pocięty na paseczki, wszystko razem mieszamy, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Łopatka Mięso mielone Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować