Kotlet schabowy z ananasem i serem

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne polskie danie z dodatkiem egzotycznego ananasa.
Całość zapieczona pod serem - soczyste i pyszne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plasterki schabu

    pół łyżeczki soli

    pół łyżeczki mielonego pieprzu

    pół łyżeczki czosnku mielonego

    2 łyżki smalcu

    1 jajko

    4 łyżki bułki tartej

    4 plasterki sera żółtego

    4 plasterki świeżego ananasa
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Kotlet schabowy z ananasem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.
    Mięso dokładnie rozbij tłuczkiem.Następnie dopraw solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
    Na patelni dobrze rozgrzej smalec. Następnie rozbij jajko i bardzo dokładnie roztrzep.
    Na drugi talerzyk wsyp bułkę tartą.
    Kotlety schabowe obtocz w jajku a następnie w bułce tartej i ułóż na rozgrzanej patelni.
    Smaż po około 5 minut z każdej strony .

    Na kotletach ułóż plastry ananasa a na nich ser i włóż do piekarnika na 5 - 10 minut aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery Ananas Czosnek Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować