Czosnkowy kotlet schabowy

4.97 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zawsze robiłam schabowe tradycyjne, lecz siostra pewnego razu będą u nas na obiedzie, doradziła mi że dodatek czosnku nadaje mu lepszy smak. Teraz takie goszczą na naszym stole.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    2 ząbki czosnku
    mąka pszenna i bułka tarta do panierki
    jajko
    2-3 łyżki mleka
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Czosnkowy kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowe 1. Kotlety rozbić na pomocą tłuczka do mięsa. Obsypać z obu stron solą i pieprzem.
  • schabowy i czosnek 2. Czosnek pokroić w drobną kostkę, natrzeć nim schabowe.
  • 3. Jajko rozbełtać za pomocą widelca, dodać mleko, wymieszać. Schabowe panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować