Zawsze robiłam schabowe tradycyjne, lecz siostra pewnego razu będą u nas na obiedzie, doradziła mi że dodatek czosnku nadaje mu lepszy smak. Teraz takie goszczą na naszym stole.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
4 kotlety schabowe
2 ząbki czosnku
mąka pszenna i bułka tarta do panierki
jajko
2-3 łyżki mleka
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
Czosnkowy kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić na pomocą tłuczka do mięsa. Obsypać z obu stron solą i pieprzem.
2.Czosnek pokroić w drobną kostkę, natrzeć nim schabowe.
3.Jajko rozbełtać za pomocą widelca, dodać mleko, wymieszać. Schabowe panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Komentarze