Kotleciki rybne

1 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rybna propozycja obiadowa :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g filetów rybnych
    100 g mrożonego groszku
    1 jajko
    kawałek zielonej papryki
    1 paczka mrożonych warzyw
    200 g ryżu
    1 cebula
    sól, pieprz
    curry
    kurkuma
    sos sojowy
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne Dania z ryb

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozdrobnić w blenderze, dodać groszek, drobno posiekaną paprykę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, 2 łyżki sosu sojowego. Całość wymieszać i uformować kotleciki. Upieczone w piekarniku będą fit, usmażone będą chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku.
    Ugotować ryż. Cebulę zeszklić, dodać warzywa na patelnię, podsmażyć, skropić sosem sojowym, przyprawić i wymieszać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Groszek konserwowy Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować