kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym

4.49 (186 ocen)

podać kotlety z sosem i na ciepło i na zimno są również pyszne..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka pszenna 1 kromka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba.................

    SOS: marchew 6 średnie, 3 cebule duże, przecier pomidorowy 3 łyżki, cukier 1,5 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, ocet 10 % 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. filety płotek opłukać, wędzony boczek pokroić na kawałki, cebulę pokroić na cząstki, odkroić z bułki paryskiej kromkę chleba
  • etap 2. w maszynce na średnich oczkach zmielić filety ze skórką, boczek cebulę i na koniec kromkę paryskiej
  • etap 3. do masy dodać pozostałe składniki w tym bułkę odciśniętą z mleka, natkę pietruszki zmiksowaną w rozdrabniaczu, dobrze wymieszać i na gorącym oleju smażyć z 2 cm grubości kotlety
  • etap 4. odkładać do misy żaroodpornej i w piekarniku na termoobiegu 180 C dopiec z 12 minut bez przykrycia
  • etap 5. na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w piórka cebulę posypaną cukrem, dodać startą na grubszych oczkach marchew, przecier pomidorowy, pozostałe dodatki i dusić z 20 minut co jakiś czas mieszając
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować