Kotleciki rybne

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnej ryby.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 10 kotlecików:
    -4 duże płaty miruny lub innej ryby morskiej
    -pęczek pietruszki
    -1 czerstwa bułka kajzerka
    -1 szklanka mleka
    -2 jajka
    -4 łyżki mąki
    -1 średnia cebula
    -bułka tarta do obtoczenia kotlecików
    -sól, pieprz, 1 kostka czosnku-przyprawa w mini kostkach np. Knorr
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby odsączamy z nadmiaru wody i drobno kroimy. Dodajemy posiekaną pietruszkę. Bułkę moczymy w gorącym mleku, odsączamy i dodajemy do ryby. Wbijamy 1 jajko, dodajemy mąkę, pokrojoną drobniutko cebulę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki grubości ok 1,5 cm. Kotleciki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować