PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Dietetyczne leczo z cukiniąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/30/28c585507999e1be3cc184ed181968fb1da5639c.jpeg40006016https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/leczo-weganskie-1
8 dużych pomidorów
1 duża czerwona papryka
1 duża cukinia
4 średnie cebule
łyżka oregano
łyżka papryki słodkiej
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka czosnku granulowanego
2 szklanki wody
sól do smaku - według uznania
JEŻELI NIE JESTEŚ NA DIECIE DĄBROWSKIEJ MOŻESZ DODAĆ:
- cukier do smaku
- trochę oleju lub oliwy np. 3 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
Dietetyczne leczo z cukinią
1.
Wszystkie warzywa myjemy. Cebulę obieramy, paprykę przekrawamy na pół i wyjmujemy nasiona. Następnie pomidory, paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. (ja nie dodawałam wody, pomidory puszczą dużo soku). Solimy, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy leczo oregano, czosnkiem i paprykami słodką i ostrą. Podajemy na ciepło.
Komentarze