Siekane kotleciki z miruny

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Pyszny sposób na miłą odmianę dla tradycyjnie smażonej ryby. Kotleciki są chrupiące na wierzchu, a w środku soczyste, z wyrazistym posmakiem pietruszki. Palce lizać :)

  • 25 min

Składniki:

  • -4 filety z miruny
    -1 pęczek natki pietruszki
    -1 jajko
    -1 łyżka mąki
    -2 łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
    -bułka tarta do obtoczenia (około 1 szklanka)
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Siekane kotleciki z miruny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Rybę myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
  • 2 2. Dodajemy posiekaną natkę, mąkę, majonez, wbijamy jajko, obficie solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Formujemy okrągłe okrągłe, zwarte kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju po ok 6 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Porady

Jeżeli mamy mrożone filety z miruny, należy rozmrozić je przez noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Pietruszka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować