Znudziła się już wam tradycyjna ryba w panierce? Mam dobrą wiadomość - jest świetna alternatywa! Koniecznie wypróbujcie te kotleciki - szybko nie opuszczą waszego menu.
Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać ugotować do miękkości, wystudzić.
Rybę rozmrozić odcisnąć dokładnie z nadmiaru wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano.
Wystudzone ziemniaki, cebulkę i odciśniętą rybę zmielić w maszynce na grubszym sitku.
Do zmielonych składników dodać przyprawy, majonez, bułkę tartą i posiekany szczypiorek. Dokładnie wyrobić masę.
Podzielić na ok. 15 mniejszych kotlecików.
Obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rumiano na wolnym ogniu z obu stron.
Komentarze