Kotleciki rybne

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 7 osób

Znudziła się już wam tradycyjna ryba w panierce? Mam dobrą wiadomość - jest świetna alternatywa! Koniecznie wypróbujcie te kotleciki - szybko nie opuszczą waszego menu.

  • 35 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 800 g mrożonej ryby
    3 większe ziemniaki
    2 średnie cebule
    7 łyżek bułki tartej
    2 płaskie łyżeczki soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu


    PONADTO:

    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać ugotować do miękkości, wystudzić.
    Rybę rozmrozić odcisnąć dokładnie z nadmiaru wody.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano.
    Wystudzone ziemniaki, cebulkę i odciśniętą rybę zmielić w maszynce na grubszym sitku.
    Do zmielonych składników dodać przyprawy, majonez, bułkę tartą i posiekany szczypiorek. Dokładnie wyrobić masę.
    Podzielić na ok. 15 mniejszych kotlecików.
    Obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano na wolnym ogniu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Cebula Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować