Kotleciki rybne z piekarnika

4.48 (199 ocen)

Kotlety rybne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Są idealnym rozwiązaniem, gdy mamy w domu kogoś, kto nie przepada za rybami. Nie zawierają ości, dlatego mogą je bez obawy jeść dzieci, a i dorosłym na pewno zasmakują.

Składniki:

  • 1/2 kg filetów rybnych - mrożonych lub świeżych, mogą być mieszane lub np. z dorsza, tilapii
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz, przyprawa do ryb
    1 łyżka oleju
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotleciki rybne z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrażamy, odciskamy z wody, mielimy. Dodajemy jajko, posiekaną natkę, przyprawy, olej i dosypujemy po trochę bułki tartej - jeśli konsystencja masy jest za rzadka, to dodajemy kolejne łyżki stopniowo. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i panierujemy bułce tartej. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 35-40 minut.

Porady

Kotleciki można podać z sosem koperkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować