Kotleciki bez glutenu i laktozy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotleciki dla osób nie tolerujacych glutenu i laktozy .

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 5 - 6 łyżek kaszy jaglanej
    - kawałek pora
    - oliwa z czosnkiem i papryczka chili
    - 230 g twarogu półtłustego bez laktozy
    - 2 cale jajka
    - ok 5 łyżek bułki tartej bezglutenowej ( 3 łyżki do masy a 2 łyżki do obtoczenia )
    - sol , pieprz
    - 2 ząbki czosnku
    - polowa średniej czerwonej cebulki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Ser

Kotleciki bez glutenu i laktozy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki 1. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czerwona cebulkę z czosnkiem oraz z pokrojonym w cienkie plasterki porem.
  • Kotleciki 2. Ser rozgniatamy, dodajemy do niego 5-6 łyżek kaszy jaglanej, podsmażonego do miękkości pora wraz z cebulką i czosnkiem , 2 cale jajka . Doprawiamy solą i odrobiną pieprzu . Następnie dosypujemy 3 łyżki bułki tartej i wyrabiamy .
  • Kotleciki 3. Po wyrobieniu , formujemy niewielkiej wielkości kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej .
  • Kotleciki 4. Kotleciki smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor .

Porady

Do kotlecikow możemy również dodać pokrojone i podsmażone pieczarki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Czosnek Kasza jaglana Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować