Kotleciki dla osób nie tolerujacych glutenu i laktozy .
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
- 5 - 6 łyżek kaszy jaglanej
- kawałek pora
- oliwa z czosnkiem i papryczka chili
- 230 g twarogu półtłustego bez laktozy
- 2 cale jajka
- ok 5 łyżek bułki tartej bezglutenowej ( 3 łyżki do masy a 2 łyżki do obtoczenia )
- sol , pieprz
- 2 ząbki czosnku
- polowa średniej czerwonej cebulki
Kotleciki bez glutenu i laktozy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czerwona cebulkę z czosnkiem oraz z pokrojonym w cienkie plasterki porem.
2.Ser rozgniatamy, dodajemy do niego 5-6 łyżek kaszy jaglanej, podsmażonego do miękkości pora wraz z cebulką i czosnkiem , 2 cale jajka . Doprawiamy solą i odrobiną pieprzu . Następnie dosypujemy 3 łyżki bułki tartej i wyrabiamy .
3.Po wyrobieniu , formujemy niewielkiej wielkości kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej .
4.Kotleciki smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor .
Porady
Do kotlecikow możemy również dodać pokrojone i podsmażone pieczarki .
Komentarze