- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kawałek masła do wysmarowania formy
- 200 g wędzonego łososia
- 2 kulki mozzarelli
-szczypiorek
- 1 średni pomidor
- 4 jajka
- 250 ml śmietanki 30 %
- pieprz
- sol
Tarta ala da vinci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwałkowujemy na wielkość blaszki od tarty . Brzegi ciasta francuskiego wypełniamy paseczkami żółtego sera i zlepiamy aby ser był nie widoczny .
Formę do tarty smarujemy masłem , wykładamy ciasto francuskie podnosząc brzegi do góry . Spod ciasta nakluwamy widelcem .
Na ciasto francuskie wykładamy ciasno plasterki cienko pokrojonego wędzonego łososia. Posypujemy je świeżo zmielonym pieprzem.
2.Na wędzonym łososiu układamy pokrojone w grube plasterki mozarelle, która doprawiamy pieprzem i solą .
Komentarze