Tarta ala da Vinci

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Idealny pomysł na szybki obiad lub kolację

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
    - kawałek masła do wysmarowania formy
    - 200 g wędzonego łososia
    - 2 kulki mozzarelli
    -szczypiorek
    - 1 średni pomidor
    - 4 jajka
    - 250 ml śmietanki 30 %
    - pieprz
    - sol
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Jajko

Tarta ala da vinci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta ala da Vinci 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na wielkość blaszki od tarty . Brzegi ciasta francuskiego wypełniamy paseczkami żółtego sera i zlepiamy aby ser był nie widoczny .
    Formę do tarty smarujemy masłem , wykładamy ciasto francuskie podnosząc brzegi do góry . Spod ciasta nakluwamy widelcem .
    Na ciasto francuskie wykładamy ciasno plasterki cienko pokrojonego wędzonego łososia. Posypujemy je świeżo zmielonym pieprzem.
  • Tarta ala da Vinci 2. Na wędzonym łososiu układamy pokrojone w grube plasterki mozarelle, która doprawiamy pieprzem i solą .
  • Tarta ala da Vinci 3. Na pokrojoną mozarelle , dodajemy drobno posiekany szczypiorek .
  • Tarta ala da Vinci 4. Następnie dodajemy pokrojonego w plasterki Pomidora, którego doprawiamy pieprzem i solą .
  • Tarta ala da Vinci 5. Na przygotowane wcześniej składniki wylewamy masę śmietanowo- jajeczna przygotowana z 250 ml smietanki 30 % wymieszanej z 4 calymi jajkami , ktore doprawiamy pieprzem oraz solą .
  • Tarta ala da Vinci 6. Przygotowana tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut .

Porady

Tarta świetnie smakuje z sosem czosnkowym .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować