KOLOROWE SZASZŁYKI DROBIOWO-WARZYWNE W MARYNACIE LIMONKOWO ZIOŁOWEJ

0 (0 ocen)

Bardzo lubimy szaszłyki a zwłaszcza takie kolorowe, które samym wyglądem zachęcają do ich spożycia. Dodatkowy atut? Zdrowe !

Składniki:

  • filet drobiowy 4 szt.
    papryka żółta 1 szt.
    papryka czerwona 1 szt.
    papryka pomarańczowa 1 szt.
    cebula 2 szt.
    pieczarki duże 3 szt.
    limetka 2 szt.

    Marynata:
    sok z 1 limonki
    oregano 1 łyżeczka
    sól 1 łyżeczka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    czosnek 2 ząbki
    suszona natka pietruszki 1 łyżka
    pieprz 1/2 łyżeczki
    zioła prowansalskie 1 łyżeczka
    miód 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Kolorowe szaszłyki drobiowo-warzywne w marynacie limonkowo ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y0lu7w 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić w grubą kostkę.
  • image-0sthe7o 2. Przygotować marynatę. Czosnek drobno posiekać i wszystko razem wymieszać.
  • image-1oa4y46 3. Mięso wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • image-23dj8dd 4. Pieczarki obraz i pokroić w grube plastry. Papryki umyć i pokroić w plastry a następnie w mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić na 4 części, oddzielić plastry. Limonki pokroić w plastry.
  • image-02yoyp6 5. Na wykałaczki po nakłuwać filet ->cebula->pieczarka->papryka->filet-> limonka itd.
    Grilla nagrzać a następnie ułożyć szaszłyki. Obracać co kilka minut, aby z każdej strony się upiekły.
    Szaszłyki można również upiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować