Kolorowe szaszłyki drobiowo-warzywne w marynacie limonkowo ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć. Pokroić w grubą kostkę.
2.Przygotować marynatę. Czosnek drobno posiekać i wszystko razem wymieszać.
3.Mięso wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
4.Pieczarki obraz i pokroić w grube plastry. Papryki umyć i pokroić w plastry a następnie w mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić na 4 części, oddzielić plastry. Limonki pokroić w plastry.
5.Na wykałaczki po nakłuwać filet ->cebula->pieczarka->papryka->filet-> limonka itd.
Grilla nagrzać a następnie ułożyć szaszłyki. Obracać co kilka minut, aby z każdej strony się upiekły.
Szaszłyki można również upiec w piekarniku.
Komentarze