Koktajl jeżynowo migdałowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Odrobina lata w szklance koktajlu ze świeżych jeżyn. Koktajl zrobiłam z mleka migdałowego. Dietetyczny, wegański i bardzo zdrowy.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka migdałów
    3 szklanki wody mineralnej
    1 szklanka jeżyn
    2 łyżki cukru trzcinowego
    mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl jeżynowo migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie obieram je ze skórki. Jak dalej mamy problem że je obrać, zalewam ponownie gorącą wodą i odstawiam na 15 minut. Migdały obrane zalewam dwoma szklankami wody mineralnej i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do kielicha i miksuję aż zrobi się papka migdałowa.Dolewam kolejną szklankę wody i dalej miksuję. Na sitko wykładam gazę i przecedzam mleczko. Odpad który zostaje nie wyrzucam , można go wykorzystać do zapiekanek, deserów. Jeżyny podgrzewam z cukrem żeby się rozpuścił i miksuję blenderem, przecieram przez sitko. Nie lubię osobiście pestek. Do mleczka dodaję mus jeżynowy . Koktajl schładzam i podaję z miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować