Klops z jajkiem, ziemniaki i kapusta zasmażana z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Plastry pieczonego klopsa z twardym jajkiem podane z ziemniakami i zasmażaną kapustą z pieczarkami.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso wieprzowe mielone 1 kg
    pieczarki 8 szt.
    jajka kurze 3 szt.
    jaja kurze ugotowane na twardo 4 szt.
    bułka tarta pół szklanki
    cebula
    sól
    pieprz
    ziemniaki
    kapusta biała młoda 1 kg
    mąka 2 łyżki
    masło 2 łyżki
    szczypior
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klops z jajkiem, ziemniaki i kapusta zasmażana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa dodajemy starte 4 pieczarki, 3 jajka,sól, pieprz, bułkę tartą i startą cebulę. Mieszamy wszystkie składniki. Formę do keksów wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy masę mięsną i wciskamy ugotowane, obrane ze skorupek jajka, wzdłuż. Całość dokładnie zalepiamy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach Celsjusza. W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy kapustę zasmażaną z pieczarkami. Pokrojoną kapustę i pieczarki gotujemy w szklance wody 20 minut. Redukujemy wodę do minimum, dodajemy zrobionązasmażkęz mąki i masła, dobrze mieszamy. Upieczony klops kroimy w grubsze plastry i podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz z zasmażaną kapustą z pieczarkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować