Kiełbasa po węgiersku

4.49 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czasami jest tak , że nie mamy czasu na gotowanie wymyślnego obiadu , a w lodowce jest kiełbasa I papryka I powstaje fajne danie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kiełbasy ślaskie
    2 średnie cebule
    1,5 papryki czerwonej
    6 pieczarek
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Pół szklanki keczupu
    Vegeta do smaku
    Łyżeczka czerwonej papryki wedzonej
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbase nacinamy z każdej strony . Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej I obsmażamy z każdej strony. W tym czasie obieramy cebulę I kroimy w pół plasterki , z papryki usuwamy gniazda nasienne I kroimy w paski . Pieczarki myjemy I przekrawamy na 4. Zdejmujemy kiełbase I smażymy cebulę aż się zeszkli dokladamy pieczarki I od razu doprawiamy vegeta. Jak puszczą sok dokladamy papryke przesmażamy pare minut . Podlewamy woda dodajemy koncentrat I keczup. Dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku vegeta I papryka w proszku. Dokładnie mieszamy .
    Gotowe . Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Koncentrat pomidorowy Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować