Naleśniki po węgiersku

4.5 (161 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis, który pozwala na ogromne pole dla kuchennej kreatywności.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • ½ puszki kukurydzy
    • Papryka konserwowa
    • Przyprawa do gulaszu węgierskiego
    • 15 dag sera żółtego
    • Trochę sosu meksykańskiego w słoiczku do dekoracji
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 15 dag pieczarek
    • Cebula
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • pieprz
    • 4 naleśniki (2 szk. mąki pszennej, 1szk. mleka, 1 szk. wody, sól, jajko )
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Sosy

Naleśniki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Składniki na naleśniki wszystkie razem mieszamy tak żeby nie powstały grudki i smażymy naleśniki.
    Obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • mieso 2. Do cebuli dodajemy mięso.
  • przyprawy 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • pieczarki 4. Pieczarki drobno kroimy dodajemy do mięsa.
  • papryka 5. Następnie kroimy w paski paprykę, przekładamy na patelnię.
  • kukurydza 6. Odlewamy kukurydzę z zalewy, łączymy z mięsem.
  • przyprawa 7. Przyprawę rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do pozostałych składników.
    Chwilę prużymy.
  • farsz 8. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.
  • naleśnik 9. Zawijamy w kwadraty.
  • naleśniki 10. Układamy w naczyniu.
  • sos 11. Smarujemy odrobinę sosem meksykańskim
  • ser 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch naleśników.
  • szczypiorek 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
  • naleśniki 14. Naleśniki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować