Kebabczety drobiowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne lekko mięsno warzywne kebabczety na bazie mięsa z kurczaka z kukurydzą, cebulką, czerwoną papryką, natką pietruszki z przyprawą kebab gyros. Nabite na patyczek od szaszłyków fajnie się prezentują i są bardzo smaczne. Można je też usmażyć na grillu na świeżym powietrzu i też będą tak samo smakowały. Idealne danie obiadowe z surówką i frytkami lub ziemniaczkami. Przepis z zeszytu mamy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
    puszka kukurydzy
    czerwona papryka
    cebula
    3 łyżki suszonej natki pietruszki lub koperku
    przyprawa kebab gyros
    sól oraz pieprz
    4 łyżki tartej bułki
    2 jajka

    Oraz:
    patyczki do szaszłyków
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kebabczety drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy w drobną kosteczkę. Do mięsa dodajemy, kukurydzę, cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę,wbijamy jajka, wsypujemy natkę pietruszki, przyprawę, sól, pieprz oraz tartą bułkę. Mieszamy ręką.
  • 2. Z masy formujemy podłużne kotleciki i nabijamy na patyczka.
  • . 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane kebabczety na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować