Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4.49 (189 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Wszystko to, co potrzebujemy na smaczny i kolorowy obiad. Delikatne mięso drobiowe posiekane z dodatkiem warzyw uformowane w kotleciki i usmażone .Czego chcieć więcej?Zachwycają się nimi dzieci. Polecam!

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • ½ kg fileta z kurczaka
    5 świeżych pieczarek
    1 papryka
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    Pęczek cienkiego szczypiorku
    3 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżeczka musztardy
    1 czubata łyżka majonezu
    Przyprawa do grosa do smaku
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy siekamy drobniutko nożem, oprószamy przyprawą do gyrosa oraz solą, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku majonez oraz musztardę, mieszamy.
    Odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Po tym czasie dodajemy starte na tarce pieczarki, pokrojoną paprykę oraz szczypiorek, wbijamy jajka, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz bułkę tartą, doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej, porcjami nakładamy masę formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złocisto.
    Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować