1.Do zmielonego mięsa dodać przyprawy oraz czosnek wszystko wyrobić do połączenia się składników można dodać wody aby mięso nie było zbite
2.Przygotować ziemniaki jedne ugotować a drugie zetrzeć na tarce do ziemniaków, ugotowane ostudzić i przecisnąć przez praskę a starte przecisnąć przez ścierkę nie wylewając wody ponieważ na dnie powstanie krochmal, po chwili zlać wodę a krochmal pozostawić
3.Połączyć w misce ziemniaki ze sobą i krochmal dodając poł szklanki mąki ziemniaczanej i wyrobić do połączenia się składników
4.Z przygotowanego ciasta ziemniaczanego nabrać dowolny kawałek, rozpłaszczyć go i nakładać farsz mięsny zawijać formując kartacza
5.Zagotować wodę soląc ją wkładać kartacze od zagotowania zmniejszyć ogień i na wolnym gotować przez 5 minut w międzyczasie usmażyć boczek z cebulą. Kartacze wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
6.Kartacze podawać z usmażonym boczkiem i cebulą lub kto jak woli. Szczegółowy opis znajduje się na blogu
Komentarze