Jarzębina owocowa do mięs

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała do mięs zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    0.5 kg jarzębiny
    4 gruszki
    4 jabłka
    1 szklanka wody
    0.5 kg cukru
    Płaska łyżeczka soli
    2 dżemix
    Sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jarzębina owocowa do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie.
    Jarzebine włożyć do woreczka i zamrozić na minimum 3 doby. Po tym czasie jarzebine rozmrozić, opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Dorzucić obrane jabłka i gruszki, cukier, sól i sok z cytryny, gotować na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dodajemy dżemix i gorące wkładamy do słoików .odwracamy do góry dnem i nie pasteryzujemy

Porady

Jeśli ktoś woli gładką konsystencję, jarzebine blendujemy i gorące wkładamy do słoików

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować