Jarzębina owocowa do mięs

  • wyświetlono: 189 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Doskonała do mięs zarówno na ciepło jak i na zimno

20190925_154312
  • 30 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
0.5 kg jarzębiny
4 gruszki
4 jabłka
1 szklanka wody
0.5 kg cukru
Płaska łyżeczka soli
2 dżemix
Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Jarzębina owocowa do mięs

  • 1. Wykonanie.
    Jarzebine włożyć do woreczka i zamrozić na minimum 3 doby. Po tym czasie jarzebine rozmrozić, opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Dorzucić obrane jabłka i gruszki, cukier, sól i sok z cytryny, gotować na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dodajemy dżemix i gorące wkładamy do słoików .odwracamy do góry dnem i nie pasteryzujemy

Porady

Jeśli ktoś woli gładką konsystencję, jarzebine blendujemy i gorące wkładamy do słoików

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jarzębina do mięs

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka wytrawna z winogron do mięs

Dodane przez: 2milutka

Galaretka wytrawna z winogron do mięs

Winogrona nadają się nie tylko...

Ogórki z jarzębiną

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki z jarzębiną

Doskonały pomysł na zachowanie...

Sos żurawinowy

Dodane przez: Ola1984

Domowa żurawina do mięs, wędlin i serów

Pyszna domowa żurawina jest słodka...

Konfitura żurawinowa

Dodane przez: rzelkazag

Konfitura żurawinowa do mięs, serów, pasztetów

Uwielbiam ją z grillowanym oscypkiem.

image-1jer22i

Dodane przez: paolineczka

Konfitura z jarzębiny

Konfitura z jarzębiny idealnie...

konfitura z cebuli

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

Przygotowałam konfiturę z czerwonej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE