Marynata do mięs wędzonych

3.93 (299 ocen)

Posiadam własną wędzarnię i często z niej korzystam , a dzięki tej marynacie wszystko smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • Na 5 kg. mięsa ;
    5 l. wody
    30 dag. soli peklowanej
    4 liście laurowe
    10 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

3.93 (299 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata do mięs wędzonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z solą i przyprawami . Odstawić do wystygnięcia . Gdy marynata jest już zimna włożyć mięso według upodobania u mnie to przeważnie boczek i szynka . Trzymać w zalewie przez 5 dni ,po czym wyjąć z zalewy , osuszyć i uwędzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować