Jajka w cieście francuskim

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione sezamem.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajko 6 sztuk
    ciasto francuskie
    sezam
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki Przekąski

Jajka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy sezamem,
    2.Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
    3.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować