Parówki w cieście francuskim

4.48 (170 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takie przekąski sprawdzą się rewelacyjnie podczas imprezy. Moja rodzina uwielbiam parówki w takim wydaniu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego (275 g)
    8 parówek
    1 białko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki przekroić w pół otrzymując 16 mniejszych paróweczek (równie dobrze można użyć kupnych mini parówek).
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na długie paski o szerokości ok. 1 cm. Paseczki nawijać na parówki, w razie potrzeby przyciąć, by ciasto nie wystawało.
  • 3. Paróweczki w cieście francuskim umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować roztrzepanym białkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 st.C przez ok. 20 minut do zezłocenia. Podawać na ciepło. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować