PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • wyświetlono: 3838 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Świetna przekąska na kolację lub wieczór z przyjaciółmi... pikantne, paprykowe paluszki z kurczaka w cieście francuskim, pieczone w piekarniku. Tylko 2 składniki!

P6221168
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 filet z kurczaka
1 op. ciasta francuskiego (świeżego)
sól, pieprz, papryka ostra mielona
1 białko
sezam (po posypania)

Sposób przygotowania przepisu:

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski o długości około 7-8 cm. Następnie mięso posypujemy solą, pieprzem oraz papryką i obtaczamy dokładnie w przyprawach.
    Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski o grubości około 1-1,5 cm.
    Każdy kawałek mięsa owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi przygotowując rurki z kremem . Owinięte kawałki kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 min.
    Podajemy z ulubionymi dipami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakciasto francuskiesezamprzekąskakolacja

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

ślimaczki

Dodane przez: Nina80

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: AnaHana

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to...

szparagi

Dodane przez: elka72

Szparagi w cieście francuskim

Bardzo smaczna przekąska,idealna...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: elka72

Łosoś w cieście francuskim

Smaczna,efektowna i szybka wykonaniu...

Szpinak.

Dodane przez: Słodko Słodka

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem,...

Coś na szybko dla niespodziewanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE