Parówki w cieście francuskim

4.5 (192 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Parówki zapiekane w cieście francuskim lub taka troszkę inna pizza. Pięknie się prezentuje i dobrze smakuje.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie
    10 cienkich parówek
    1 żółtko
    sos
    3 łyżki ketchupu łagodnego
    1 łyżka oleju
    1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    bazylia
    oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Zapiekanki Pizza Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu połączyć i dokładnie wymieszać.
    1 płat ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować całość sosem.
    Drugi płat ciasta rozłożyć na płasko i wzdłuż pokroić na równe paski, ale od góry nie nacinać do końca. Podnosić co drugi pasek do góry i układać parówkę. Przykryć podniesionymi paskami ciasta, a podnieś kolejne i tak do końca.
    Żółtko rozbełtać i posmarować ciasto pędzelkiem.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować