Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Smaczne jajka z lekką nutą świeżości, a to dzięki zielonemu ogórkowi. Szybkie i proste w przygotowaniu

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 jajka
    1 plaster żółtego sera
    1 plaster białej cebuli
    1 łyżka majonezu
    4 centymetrowy kawałek zielonego ogórka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w wodzie na twardo.
    Przekładamy do zimnej wody i studzimy.
    Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
    Ogórka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i żółty ser kroimy w drobną kosteczkę.
    Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez i ponownie mieszamy.
    Gotowy farsz przekładamy do białek. Kroimy szczypiorek i posypujemy na jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Sery Ogórek Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować