Jajka faszerowane brokułem i kabanosem

4.86 (14 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka to doskonała przekąska bądź posiłek . Wykonanie to zaledwie kilka chwil , a z talerza znikają w locie . Doskonałe na święta i każdy inny dzień :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    2-3 ugotowane małe różyczki brokuła
    1 kabanos - około 30 cm . , u mnie wieprzowy
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy - u mnie miodowa
    sól i pieprz czarny mielony - do smaku
    Dodatkowo :
    zielenina do posypania - u mnie rzeżucha
Wystaw ocenę:

4.86 (14 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane brokułem i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane brokułem i kabanosem 1. Jajka obieram ze skorupek , kroję na pół , wyjmuję żółtka .
    Żółtka rozcieram łyżką , dodaję pokrojonego w plasterki kabanosa , posiekanego brokuła , majonez , musztardę , doprawiam solą i pieprzem , mieszam .
  • 2. Przygotowanym farszem napełniałam białka jajek , układam na talerzu , dekoruję zieleniną .

Porady

Brokuła gotuję 4-5 minut , tak aby się nie rozgotował :) Jajek używam wiejskich , od własnych kurek - najsmaczniejsze :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Kabanosy Brokuły Majonez

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować