Jajka faszerowane zielonym groszkiem

4.5 (155 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Faszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    150g zielonego groszku (może być mrożony)
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki Przekąski

Jajka faszerowane zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
  • image-1dafquf 2. Zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, następnie odcedzić i wystudzić.
  • image-1l8t4hc 3. Groszek zmiksować, dodać żółtka, jogurt, majonez i całość zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić solą i pieprzem.
  • image-0wd29o7 4. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować