Jajka faszerowane

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Super szybka przekąska na każdą okazję imprezę lub święta.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-8 jajek
    Puszka tuńczyka
    Sól pieprz do smaku
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka śmietany
    Pęczek szczypiorku
    Dodatkowo
    1 łyżka zielonego pesto
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
    Przekrój na pół, białka odłóż, a żółtka przełóż do miski, dodaj tuńczyka, majonez, musztardę, śmietanę, dopraw solą i pieprzem i zblenduj lub rozgnieść widelcem.
    Masę podziel na pół i do jednej części dodaj zielone pesto.
    Białka ułóż na podstawce do jajek, masę jajeczną przełóż do rękawa dekoracyjnego i napełniaj białka, jeśli nie masz rękawa nakładaj łyżką.
    Jajka faszeruj jedno masą jajeczną, drugie masą z pesto na przemian.
    Wierzch posyp szczypiorkiem.
    Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować