Jajka faszerowane rybą i grzybkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Są pyszne. Serdecznie polecam!

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
    10 dag wędzonej ryby (makrela)
    4 marynowane grzybki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Kilka liści sałaty
    1/2 kolorowej papryki
    Sól pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki

Jajka faszerowane rybą i grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka
    2. Rybę oczyścić z ości
    3. Do żółtek dodać rybę posiekane grzybki część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku
    4. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
    5. Białka napełnić masą, ułożyć na półmisku, udekorować papryką i szczypiorkiem

Porady

Można też jajka faszerować samą rybą, bez dodatku grzybków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować