Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania.
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
2.Szczypiorek drobno posiekać.
3.Szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka rozgnieść widelcem.
4.Do dużej miski przełożyć żółtka, szynkę, szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
5.Farsz umieścić w dekoratorze, nafaszerować połówki białek i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze