Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

4.97 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    200g gotowanej i wędzonej szynki
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 pęczki szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (163 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Szynki Przekąski

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
  • 2. Szczypiorek drobno posiekać.
  • 3. Szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka rozgnieść widelcem.
  • 4. Do dużej miski przełożyć żółtka, szynkę, szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 5. Farsz umieścić w dekoratorze, nafaszerować połówki białek i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować