REKLAMA

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

wyświetlono: 2914 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 1

Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania.

opublikowany: 27.11.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    200g gotowanej i wędzonej szynki
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 pęczki szczypiorku
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 5 z 159 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
  • 2. Szczypiorek drobno posiekać.
  • 3. Szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka rozgnieść widelcem.
  • 4. Do dużej miski przełożyć żółtka, szynkę, szczypiorek, dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 5. Farsz umieścić w dekoratorze, nafaszerować połówki białek i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE